UPS

Anda-Olsen tilbyr en rekke forskjellige UPS til de fleste segmenter og i de fleste størrelser. Vi har også et bredt utvalg av strømforsyninger og batteri i tillegg til at vi selv produserer både AC og DC-løsninger på spesifikasjon.

Ved brudd i strømforsyningen er UPS en sikkerherhet som gjør at man fortsatt har tilgang på strøm. En UPS styres av batteri som må byttes og vedlikeholdes. Batteriene i en UPS kan leve 10 år og mer, det gjelder spesielt større installasjoner.

Det er viktig å være klar over at de fleste forsikringsselskaper krever at man har en UPS installert dersom skader skyldes stopp i strømforsyningen.

 

Offline/standby teknologi 
En offline/standby teknologi gir svært begrenset spenningsstabilisering. Tilførsel passerer rett gjennom UPS som har en RFI filtrering. En Offline UPS gir også minimal beskyttelse mot forstyrrelser på nettspenningen. Offline UPS kommer vanligvis fra 250VA til 2kVA, og er samtidig relativt rimelige grunnet dens enkle teknologi. En Offline UPS anbefales normalt til enkle PC/arbeidsstasjoner og andre mindre kristiske laster.
 
Line-Interactive teknologi 
En Line interactive UPS gir en bedre spenningsstabilisering enn en Offline UPS, men støydempingen er fortsatt ikke like god som en Online UPS. En Line-interactive UPS gir muligheten til for lengre batteritider samt leverer sinus på utgangen. Man har omkoplingstid mellom normal og batteridrift. Den kommer vanligvis fra 400VA til 5kVA og kan i mange tilfeller være en kostnadseffektiv beskyttelse for kritiske applikasjoner.
 
Online/double conversion teknologi 
En Online/double conversion teknologi gir den beste grad beskyttelse mot strømproblemer, og er ofte ansett som den mest pålitelige type teknologi. En Online UPS gir ingen omkoblingstid fra normal batteridrift og gir en helt stabil spenning på utgangen. En statisk bypass krets er innlemmet i UPS`en som  gir en "failsafe" mekanisme enten ved overlast eller ved interne feil. Online UPS kommer normalt fra 700VA til 800kVA.