Til toppen

UPS - Uninterruptible Power Supply

Avbruddsfri strømforsyning, som regel forkortet UPS (Uninterruptible Power Supply), er en enhet eller et system som sørger for kontinuerlig leveranse av strømtilførsel ved et strømbrudd. En UPS skiller seg fra andre nødstrømskilder ved at den forsyner lasten uten avbrudd (avhengig av type). En helt nødvendig funksjon for driftskritiske anlegg som skip, datasenter, fabrikker og sykehus.

Alle installasjoner som krever kontinuitet i strømtilførsel, trenger UPS. Dette gjelder alt fra dørautomatikk til serverparker og sykehus. Tap av strømtilførsel kan medføre store økonomiske tap og i verste tilfelle liv. 

Anda-Olsen leverer UPS til alle segmenter og i alle størrelser. Vi spiller på lag med lokale installatører for å bygge opp kompetanse og tilhørighet mellom sluttkunde, installatør og oss. Vi muliggjør fjernsupport, opplæring og overvåking.
Vi produserer også AC- og DC-løsninger på spesifikasjon i eget produksjonslokale i Ålesund som er spesiallaget for det nasjonale og internasjonale maritime marked.

En nødstrømsforsyning er en kritisk funksjon. Det er derfor viktig for oss at vi kan stå inne for de løsningene vi tilbyr og foreslår. Vi leverer produkt av høy kvalitet og pålitelighet. I Ålesund har vi et stort lager av UPS og reservedeler vi kan levere på kort frist og tilbyr telefonsupport 24/7. Med sterk faglig kompetanse og et team med kvalifiserte ingeniører og servicepersonell står Anda-Olsen klare for enhver utfordring både i innland og utland.

Artikler
Successful delivery of 16 UPS systems
APS i verdens største batterihybride passasjerskip
Unngå strømstans med en UPS  
Slik sikrer du din IT-drift
Become cost effective with the modular Flexi Pro

Teknisk forklaring  på noen av våre UPS-typer:

En offline/standby-teknologi gir svært begrenset spenningsstabilisering. Tilførsel passerer rett gjennom UPS som har en RFI filtrering. En offline UPS gir også minimal beskyttelse mot forstyrrelser på nettspenningen. Offline UPS kommer vanligvis fra 250VA til 2kVA, og er samtidig relativt rimelige grunnet dens enkle teknologi. En Offline UPS anbefales normalt til enkle PC/arbeidsstasjoner og andre mindre kritiske laster.
 
En line-interactive UPS-teknologi gir en bedre spenningsstabilisering enn en offline UPS, men støydempingen er fortsatt ikke like god som en online UPS. En line-interactive UPS gir muligheten til for lengre batteritider samt leverer sinus på utgangen. Man har omkoblingstid mellom normal og batteridrift. Den kommer vanligvis fra 400VA til 5kVA og kan i mange tilfeller være en kostnadseffektiv beskyttelse for kritiske applikasjoner.
 
En online/double conversion-teknologi gir den beste grad beskyttelse mot strømproblemer, og er ofte ansett som den mest pålitelige type teknologi. En online UPS gir ingen omkoblingstid fra normal batteridrift og gir en helt stabil spenning på utgangen. En statisk bypass krets er innlemmet i UPS-en som  gir en "failsafe" mekanisme enten ved overlast eller ved interne feil. Online UPS kommer normalt fra 700VA til 800kVA.

Ta gjerne kontakt med oss om du lurer på hvilken type UPS din bedrift trenger eller har noen andre spørsmål. 

Les mer om UPS:

Kontakt vår salgsavdeling
Kontakt vår salgsavdeling